Ciklus psihodramskih radionica “Put vraćanja sebi”

Autorka: Ivana Seratlić

Otvorene su prijave na ciklus radionica inspirisan poezijom Rupi Kaur i knjigom “Sunce i njegovo cveće” namenjen osnaživanju žena koje prolaze kroz izazovan period raskida važnih odnosa ili odvajanje od starih definicija sebe koje nam više ne služe.

Ovaj ciklus “Put vraćanja sebi” je niz povezanih radionica koji će se održavati vikendima u aprilu na Novom Beogradu, a dobijate podršku od strane grupe i grupne psihoterapeutkinje za lično prolećno rascvetavanje. 

Teme radionica:

“Zašto kada se priča završi počinjemo da osećamo sve to” (13.4.2024. od 11-14h) – polazimo od emocija koje nas drže zaglavljenima, stvaraju bol, prazninu i osluškujemo šta nam sve kažu. Krećemo zajedno na put vraćanja sebi.

“Prihvatanje” (14.4.2024. od 11 do 14h) – o prihvatanju sebe, sopstvenog tela i odbacivanje definicija kako žena treba da izgleda. Vežbamo čemu/kome sve treba da kažemo NE/ NE ŽELIM/ NE MOGU.

“Čast korenima” (20.4.2024. od 15 do 18h) – slavimo nasledje, žene heroine koje su utrle put onome što smo danas, dajemo sebi dozvole za slobode koje još želimo da osvojimo. Istražujemo transgeneracijske poruke koje smo dobile kroz odnose baka-majka-ćerka i istražujemo šta želimo da ostavimo u nasleđe drugim ženama.

“Nema krivice zbog novog početka” (27.4.2024.od 11 do 14h) – istražujemo koje sve nove početke priželjkujemo, dajemo hrabrost i vetar u ledja jedna drugoj za kreiranje novih životnih priča. Istražujemo šta su naši saboteri, a šta saveznici na tom putu.

“Cvetati” (28.4.2024. od 11 do 14h) – prolećna radionica na kojoj podstičemo vlastiti rast, snove, želje, upoznajemo mudru verziju sebe i time zaokružujemo ciklus radionica, a pišemo zajedno pesme kroz metodu storytellinga i psihodrame.

Zašto ciklus psiholoških radionica inspirisan poezijom? Zato što nekad je lakše objasniti kako se osećamo kroz metafore, igre reči i iskrenost koju nosi poezija.

Ciklus od 5.radionica je povezan i iznosi sa popustom 12.000rsd, a prijave su otvorene do 31.3.2024. i prijavljujete se na linku gde imate više informacija https://forms.gle/NCiNANJyzjGrMEGT6

Važna napomena: Nije potrebno da ste čitale knjigu ili da pišete poeziju, već samo da vas teme radionica pokreću i da volite kreativno izražavanje! Prosledite info o radionicama drugaricama kojima je trenutno potrebno osnaživanje i vraćanje vere u sebe.

Radujem se ovom ciklusu i prolećnom druženju sa vama. Ako imate neka pitanja/dileme pišite na ivana.seratlic89@gmail.com

Ivana, psihodramska psihoterapeutkinja pod supervizijom (RAIP)

https://www.sociativa.org.rs/home-2/nas-tim/ 

Sociativa