Otvorene prijave na edukacije bez provere znanja

Zadovoljstvo nam je da obavestimo sve zainteresovane da smo početak decembra 2023. posvetili realizaciji dve jednodnevne edukacije bez provere znanja, odobrene od strane Komore socijalne zaštite RS.

  • Edukacija “Osnovne smernice sa rad sa osobama sa iskustvom traume” za petak, 01.12.2023. od 10h do 14h

Ideja obuke: Profesionalci pomagači (socijalni radnici, defektolozi, specijalni pedagozi, pedagozi, psiholozi, doktori, medicinske sestre, itd.) u socijalnoj zaštiti i drugim sistemima i organizacijama se svakodnevno susreću sa osobama svih uzrasta, koje nose u sebi traumatično iskustvo.

Cilje obuke je da se profesionalcima ponudi jednodnevna obuka koja će im pružiti osnovna znanja i veštine o tome kako da prepoznaju osobu u traumi, o fazama traume i isceljenja, o važnosti perspektive snaga osobe u traumi, da dobiju praktična uputstva na koji način uspostaviti prvi kontakt, kako pristupiti osobi i voditi računa o prevenciji retraumatizacije i koji su osnovni principi primene prakse zasnovane na informaciji o traumi.

Link za prijavu – “Osnovne smernice za rad sa osobama sa iskustvom traume”: https://forms.gle/9pLTFRyweUpj2zCt9

  • “Karpmanov dramski trougao kod pomagača-Žrtva, Progonilac, Spasilac” za petak, 8.12.2023. od 10h do 14h

Cilj edukacije:

  • povećanje senzibilnosti stručnih radnika/ca za pružanje zaštite zasnovane na znanjima o ulogama u Dramskom trouglu (Progonilac, Žrtva ili Spasilac) – koji predstavlja jednu od profesionalnih zamki u radu pomagača;
  • usvajanje specifičnih teorijskih znanja o prepoznavanju i pravovremenom reagovanju kako pomagač ne bi bio uvučen u igru dramskog trougla;
  • razvijanje veština i komunikacije koja se oslanjaju na osnaživanje pomagača;
  • razmena znanja iz teoretskog, ličnog i praktičnog konteksta.  

Očekivani rezultati:

  • prepoznavanje značaja korišćenja znanja o ulogama u Dramskom trouglu (Progonilac, Žrtva ili Spasilac);
  • sticanje znanja i veštine kako da zaštite sebe od upadanja u Dramski trougao u pomagačkom odnosu;
  • neposredna iskustva u primeni različitih smernica za uspešniju komunikaciju i transformaciju uloga iz Dramskom trougla u osnažujuće uloge;
  • osnaživanje u ličnom i profesionalnom razvoju (kroz prepoznavanje ličnih i profesionalnih snaga/ograničenja).

Link za prijavu na edukaciju “Karpmanov dramski trougao kod pomagača“: https://forms.gle/gMBsf5wmTQUqDw9f9

TEHNIČKE INFORMACIJE ZA OBE EDUKACIJE

Učešće se odvija kroz: predavanja, rad u grupama na zadacima, diskusije i razmene iskustava – učešće je interaktivno, manje predavački. Edukacija je kategorisana kod Komore socijalne zaštite RS i donosi 5 pasivnih bodova učesnicima. Za učešće na edukaciji biće Vam izdata odgovarajuća potvrda.

Obuke su prijavljene i odobrene od strane Komore socijalne zaštite i donose po 5 pasivnih bodova za obnovu licence preko Komore socijalne zaštite.

Cena obuke po učesniku/ci je 3000din. Obezbedili smo po 2 mesta po terminu za nezaposlene po sniženoj ceni od 2000din. Cena za kolege iz regiona je 25e, a plaćanje se vrši putem PayPal ili međunarodne uplatnice.

Voditeljke: Ivana Seratlić, socijalna radnica i psihodramska psihoterapeutkinja pod supervizijom i Gordana Marčetić-Radunović, socijalna radnica i psihodramska psihoterapeutkinja

Vaša prijava je kompletira nakon popunjavanja onlajn prijave i uplate kotizacije.

Za sve detaljnije informacije o ceni i programu edukacija mogu se dobiti preko telefona 063/8964624 i 066/9109206 , putem sajta www.sociativa.org.rs, društvenih mreža ili mejla udruženja office@sociativa.org.rs.

Tim “Sociative”

Sociativa