Radionica uživo “Mentalno zdravlje i aktivizam”

Zadovoljstvo nam je da najavimo i otvorimo poziv za prijave na radionicu “Mentalno zdravlje i aktivizam”, koja će se održati u petak, 23. februara 2024. godine od 11h do 14h u velikoj sali Kuće ljudskih prava i demokratije u Beogradu, ul. Kneza Miloša 4.

Radionica je namenjena svim aktivistkinjama i aktivistima iz različitih oblasti, koji imaju potrebu za umrežavanjem i međusobnom podrškom u cilju prevencije izgaranja i brige o mentalnom zdravlju: pitanja socijalne zaštite, obrazovanja, omladinskog rada i rada sa mladima, ekologije, zaštite manjinskih prava, zaštita prava LGBTQ osoba, zaštita životinja itd.

Živimo u vremenu gde smo skoro svakog dana suočeni sa nepravdama, sistemskim propustima i nasiljem u društvu. Akušersko nasilje, nepravilnosti na izborima, autobusi i tržne kuće koje gore, otrovani radnici u fabrici.. Pitamo se i zajedno tražimo odgovor na pitanje „Kako održati plamen aktivizma, a ne sagoreti?“ Cilj radionice je da pruži priliku za međusobnu podršku, razmenu osećanja i ideja o unapređenju sistema podrške za aktiviste i aktivistkinje.

Radionica je besplatna za sve učesnike_ce.

Pozivamo vas da se odazovete i budete deo ove važne inicijative. Vaše prisustvo će doprineti stvaranju jače i podržavajuće zajednice aktivista i aktivistkinja. Budite slobodni da prosledite poziv svima koji_e mogu piti zainteresovani_e.

Radionicu vode psihodramske psihoterapeutkinje i socijalne radnice:

  • Ivana Seratlić
  • Gordana Marčetić-Radunović

Zahvaljujemo se Kući ljudskih prava u Beogradu, na ustupanju prostora za rad. ✨

Zbog ograničenog broja učesnika i učesnica, prijave su obavezne putem online upitnika: https://forms.gle/jRe11ovCYjUpVMMh9

Pridružite nam se!

#pokretzamentalnozdravlje #pomagači #sociativa #aktivizam #mentalnozdravlje

Sociativa