Ulična akcija “Pomagači i građani – na istoj strani”

Pozivamo sve zainteresovane građane i pomagače da nam se pridruže na uličnoj akciji “Pomagači i građani – na istoj strani”, koja će se dešavati u Zemunu:

– 16. jula od 17h do 21h na Zemunskom keju, Kej oslobođenja 25, Zemun;
– 17. jula od 9h do 13h u blizini glavne pijace u Zemunu, Petra Zrinjskog 8, Zemun.

Svedoci smo da je u poslednjih nekoliko godina sve veći jaz između sistema socijalne zaštite i građana sa jedne strane, i nedostatka podrške i blagovremene reakcije donosioca odluka za unapređenje položaja i uslova rada pomagača iz sistema socijalne zaštite (socijalnih radnika, psihologa, pedagoga itd.).

Ulična akcija će biti prilika da građani i pomagači iskažu svoje stavove i potrebe, ali i da razjasne nedoumice i dileme oko uloga različitih organizacija i prava i usluga iz sistema socijalne zaštite, ali i predloga za približavanje sistema potrebama građana i predloga za unapređenje položaja samih pomagača.

Verujemo da nam je neophodan socijalni rad u zajednici, veći broj dostupnih usluga, jednostavnije procedure, razgovori sa gradjanima i van kancelarija pomagača jer samo rame uz rame sa građanima kroz zajedničke inicijative možemo da menjamo sistem na bolje.

Ukoliko želite da doprinesete ideji projekta “Pomagač i građani – na istoj strani”, pridružite nam se 16. i 17. jula na našim uličnim akcijama u Zemunu”.Inicijativu “Pomagači i građani – na istoj strani” realizuje udruženja Sociativa u saradnji sa udruženjem DAJ MI RUKU. Više o inicijativi.

Vidimo se na uličnoj akciji!

~Inicijativa je podržana od strane Nacionalne koalicije za decentralizaciju, sa partnerima CRTA-om, ORCA-om, Fondacijom „Jelena Šantić“ i Media i Reform centrom Niš, kroz projekat “Tvoje mesto u Srbiji” sprovodi se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).~ #TvojeMestoUSrbiji

Sociativa