Treća ulična akcija “Pomagači i građani – na istoj strani”: da nas institucije bolje čuju

4. septembra 2021. od 9h do 13h u ul. Dušana Mađarčića Korčagina br. 7 u centru Zemun polja (u blizini Maksija i dečijeg igrališta) održaće se i treća ulična akcija “Pomagači i građani – na istoj strani”: da nas insitucije bolje čuju.

Pridrižite se akciji, dajte svoj glas popunjavanjem upitnika o stanju i potrebama za podrškom iz sistema socijalne zaštite i porazgovarajte sa socijalnim radnicama o pravima i uslugama.

Svedoci smo da je u poslednjih nekoliko godina sve veći jaz između sistema socijalne zaštite i građana sa jedne strane, i nedostatka podrške i blagovremene reakcije donosioca odluka za unapređenje položaja i uslova rada pomagača iz sistema socijalne zaštite (socijalnih radnika, psihologa, pedagoga itd.).

Ulična akcija će biti prilika da građani i pomagači iskažu svoje stavove i potrebe, ali i da razjasne nedoumice i dileme oko uloga različitih organizacija i prava i usluga iz sistema socijalne zaštite, ali i predloga za približavanje sistema potrebama građana i predloga za unapređenje položaja samih pomagača.Verujemo da nam je neophodan socijalni rad u zajednici, veći broj dostupnih usluga, jednostavnije procedure, razgovori sa gradjanima i van kancelarija pomagača jer samo rame uz rame sa građanima kroz zajedničke inicijative možemo da menjamo sistem na bolje.

Inicijativu “Pomagači i građani – na istoj strani” realizuje udruženja Sociativa u saradnji sa udruženjem DAJ MI RUKU.Više o inicijativi možete da pročitate na našem sajtu: https://www.sociativa.org.rs/inicijativa-pomagaci-i…/

~Inicijativa je podržana od strane Nacionalne koalicije za decentralizaciju, sa partnerima CRTA-om, ORCA-om, Fondacijom „Jelena Šantić“ i Media i Reform centrom Niš, kroz projekat “Tvoje mesto u Srbiji” sprovodi se uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).~ #TvojeMestouSrbiji

Vidimo se na uličnoj akciji!

Sociativa