Zajedničko saopštenje – Inicijativa za unapređenje stanja u socijalnoj zaštiti

Dana 12.03.2024. godine napravljen je važan korak ka ostvarivanju pravednijeg i ravnopravnijeg sistema socijalne zaštite, kako za zaposlene tako i za korisnike ovog sistema.

Društvo socijalnih radnika Srbije, Udruženje „Sociativa“, Društvo psihologa Srbije, Pedagoško društvo Srbije, Sindikat Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu “Nezavisnost”, Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“ i Sindikat zaposlenih u socijalnoj zaštiti Republike Srbije potpisali su Inicijativu za unapređenje socijalne zaštite.

Ova inicijativa predstavlja kolektivni napor usmeren ka poboljšanju uslova rada zaposlenih u sistemu socijalne zaštite, izmeni normativnih akata koji treba da doprinesu ostvarivanju socijalne pravde, kao i poboljšanju opštih uslova života. Potpisnici inicijative su prepoznali hitnost unapređenja sistema socijalne zaštite radi kreiranja socijalne zaštite koja je po meri svih građana i zaposlenih u sistemu socijalne zaštite.

Pozivamo sve zainteresovane građane i građanke, stručne radnike i saradnike, članove akademske zajednice i organizacije da se svojim potpisom pridruže Inicijativi. To je moguće učiniti putem linka: https://sites.google.com/view/inicijativazasocijalnuzastitu/tekst-inicijative  .

Inicijativa će biti predata nadležnim ministarstvima na Međunarodni dan socijalnog rada 19.03.2024. godine.

S poštovanjem,

Društvo socijalnih radnika Srbije

Udruženje „Sociativa“

Društvo psihologa Srbije

Pedagoško društvo Srbije

Sindikat Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu “Nezavisnost”

Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite „Nezavisnost“

Sindikat zaposlenih u socijalnoj zaštiti Republike Srbije

Sociativa